Az egész történet talán 2005-ben kezdődött, amikor Giczi Nikolett és Koczánné Hetyésy Judit Lenke hitoktatók elhatározták, hogy bábozni hívják a hittanos gyerekeket.

A gyerekek pedig lelkesen jöttek. Éveken át készültek az újabb és újabb bábdarabok a gyülekezeti előadásokra és az országos evangélikus bábversenyre.

babcsoport

A darabok begyakorlásához sok próbán kellett részt venni. Olykor egész napokat is eltöltöttek így a gyülekezeti házban az elmúlt évek folyamán: a bábosok és mindenki Nikije, aki nekik pizzát sütött, teát főzött. Együtt ettek, ittak, rendezték a konyhát, gyülekezeti termeket. Kisebb-nagyobb paravánok, díszletek készültek, a kellékeket verseny előtt be kellett csomagolni, utána elpakolni, rendet rakni.

babcsoport2

2005 óta rendszeresen részt vesznek az Országos Evangélikus Bábversenyen, és az első éven a második helyezést érték el. 2011-ben a ”Hegyeket mozgató szívek” c. előadást mutatták be a Drezdában megrendezésre kerülő Kirchentagon.

babcsoport3

2012-ben a Szélrózsa fesztiválon a Korsó sátorban adták elo nagy sikerrel ugyanezt a darabot. 2013-ban ismét részt vettek az Országos Evangélikus Bábfesztiválon a Halljátok! Megérkezett! Hozsánna a magasságban! c. eloadással, ahol a zsuritol a komplexitás díját nyerték el.

Minden évben részt veszünk az Országos Evangélikus Bábfesztiválon, ahonnan a legjobbaknak járó minősítésekkel bátorítanak további munkára, működésre.